
국민대 경영대학은 혁신을 주도하여 기업과 사회에 새로운 물결을 창출할 수 있는 창의적이고 특성화된 글로벌 인재를 양성하는 교육·연구기관입니다.
Kookmin University’s College of Business Administration is an educational and research institution that cultivates creative and specialized global talents who lead innovation and generate new waves in business and society.

상아탑 속의 학문추구가 아닌, 기업과 사회의 요구에 부응할 수 있도록 다양한 실무경험을 제공하는 5개의 학부와 8개의 전공으로 구성되어 있습니다.
Rather than ivory-tower scholarship, it is composed of five schools and eight majors that provide diverse practical experiences to meet the needs of businesses and society.

급변하는 경영환경의 트렌드를 예측하고 국내외 환경에 적극적으로 대응할 수 있는 전문인력 양성 기관입니다.
It is an institution dedicated to training professionals capable of forecasting rapidly changing business environment trends and proactively responding to both domestic and international contexts.

국민대학교 경영대학은 다양한 장학제도를 통해 “지식” 못지 않게 “경험”이 중요하다는 메시지를 학생들에게 전달하고 있습니다.
Through various scholarship programs, the College of Business Administration conveys to students that “experience” is as important as “knowledge.”

자기만의 자랑스러운 이야기를 들려줄 수 있는 인재가 되도록 저희 경영대학과 “경험의 놀이터”에서 가득 찬 미래를 꿈꾸어 보세요.
Dream of a future filled with our College of Business Administration and its “Playground of Experience,” where you become the talent who can share your own proud story.

국민대학교 경영대학은 “혁신을 주도하여 기업과 사회에 새로운 물결을 창출할 수 있는 창의적이고 특성화된 글로벌 인재를 양성하는 교육・연구기관”을 지향합니다.
The College of Business Administration at Kookmin University aspires to be an educational and research institution that “leads innovation and cultivates creative and specialized global talents capable of creating new waves in business and society.”
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국민대, 직접 기른 배추로 김장·이웃사랑 실천

지난달 22일 국민대에서는 학생들과 교직원이 함께 정성들여 가꾼 배추와 무를 직접 뽑아 만드는 김장 행사가 열렸다. ‘녹색 캠퍼스 함께하기’ 수업의 일환으로 실시된 이번 김장은 학생들이 기른 배추 80포기에 전남 순천에서 구입한 1100포기를 합쳐 이뤄졌으며, 담은 김치는 성북구 내 저소득 가계 및 독거노인에게 전달됐다. 행사를 주관한 이창현 언론정보학과 교수는 “사실 우리가 먹는 음식 자체에 생명이 깃들어 있는데 요즘은 정크 푸드를 주로 먹다보니 이런 걸 잘 못 느끼는 것 같다”며 “이번 기회를 통해 학생들이 먹을거리의 소중함을 알았으면 좋겠다”고 말했다. 이번 행사에 참여한 변인수(건축 00)씨는 “배추를 나르는 것보다 버무리는 것이 더 어렵지만 재미있다”며 즐거운 시간을 보냈다.
